Preview Mode Links will not work in preview mode

Japanpodden

Sep 29, 2023

Sensommaren och hösten är festivaltid i Japan. Vi reder ut varför japanerna älskar att dra runt bärbara tempel på gator och torg mitt i värsta sommarhettan. 

Dessutom har poddens nya medarbetare Klara Gullström landat i Japan och hunnit med att klättra upp på en vulkan och låtit sig både imponeras och...


Sep 9, 2023

Japanerna lever allt längre och är friska betydligt högre upp i åldrarna än tidigare. Den här gången handlar Japanpodden om hur Japan tar hand om sina äldre. Vi träffar Gustav Strandell - en expert med mer än 25 års erfarenhet av japansk äldrevård. En snabbt växande miljardindustri som ofta går...


Aug 27, 2023

Kina och Nordkorea hör till de mest högljudda kritikerna när kraftbolaget TEPCO nu börjar släppa ut spillvatten från det havererade kärnkraftverket Fukushima Dai-Ichi. 

Panelen spanar också in sommarens tyfoner som är både fler och kraftigare än på länge. 

Dessutom presenterar vi en ny medarbetare i...


Jul 4, 2023

Japan må ligga långt borta rent fysiskt, men massor kan göras, och görs, för att våra länder ska komma närmare varandra. Senast i raden är Japan Bridge Scandinavia - en ny organisation med bas i Malmö som har ambitionen att möjliggöra nya möten och utbyten mellan Japan och de skandinaviska länderna. 

I...


Jun 4, 2023

Idag blir det film för nästan hela slanten. Vi har träffat en expert i ämnet - svensken Johan Nordström som är professor i film vid Tsuru universitetet och dessutom blir det filmtips från redaktionen.