Preview Mode Links will not work in preview mode

Japanpodden

Dec 22, 2023

Podden tar sig an japansk whisky tillsammans med en expert i ämnet, Henrik Aflodal.  Det blir provning av exklusiva buteljer från Suntory och Nikka med flera och Henrik berättar den märkliga och fascinerande historien kring hur whiskyn en gång för mer än hundra år sedan hamnade i Japan.   

Dessutom blir det...


Dec 10, 2023

Japaner har fördomar om västerlänningar. Vi är stökiga, högljudda och allmänt oborstade. Men hur står det till med våra egna fördomar om japaner? Panelens medlemmar slår sina kloka huvuden ihop och svarar bland annat på frågan om varför japaner aldrig blir arga. Eller blir dom det?

Klara testar...


Nov 20, 2023

I Japan ser man så här års fram mot korandet av årets så kallade buzzwords, alltså ord och uttryck som kännetecknar det gångna året. 

Japanpodden har förhandsinfo om några av årets nominerade buzzwords och givetvis vill du veta vad “akogareru no o yamemashō” betyder och varför det visade sig så...


Oct 29, 2023

Den här gången fokuserar Japanpodden helt och hållet på Maia Hirasawa - en av våra mest folkkära artister som dessutom lyckats med konststycket att bli minst lika stor i Japan som hon är i Sverige. 

Vi pratar om hur det är att växa upp med dubbla kulturer, hur det är att turnera i Japan och inte minst om...


Oct 15, 2023

Hur är det med demonstrationsviljan i Japan? Går folk ut på gator och torg och visar sitt missnöje eller knyter man hellre näven i fickan? 

Dessutom om varför det vimlar av japaner på Hawaii, och så har Klara varit på sportbar i Tokyo.