Preview Mode Links will not work in preview mode

Japanpodden

Nov 23, 2017

Japanpodden. Den här gången ett besök i staden Ishinomaki som ödelades av tsunamin 2011. Hur ser det ut idag ?

Dessutom, nu pekar det mesta på att kejsar Akihito kommer att lämna över tronen till sin son Naruhito våren 2019. Vem är kejsaren och vad står han för ? Vi reder ut begreppen med hjälp av...


Nov 17, 2017

Japanpodden handlar såklart om Japan. Reportage, nyheter och gäster. Idag ett långt reportage om hur man använder robotar i äldrevården i Japan.

Det blir besök på ett vårdhem i Tokyo som ligger i framkant och vi träffar också professorn som dragit upp riktlinjerna för Japans satsning på vårdrobotar.

Och...


Nov 10, 2017

Donald Trump kom, sågs, åt hamburgare och spelade golf. Han och premiärminister Shinzo Abe verkar trivas ihop. Men några handelsavtal blev det inte och frågan om Nordkorea fortsätter att vålla huvudbry.

Mest av allt ska dock Japanpodden den här gången handla om varför japanska barn är så bra på matematik....


Nov 3, 2017

I veckans Japanpodden ska det handla om politik i form av det stundande besöket av Donald Trump och en försvunnen maratonlöpare.

Dessutom tittar vi in i framtiden och besöker Japans första fusionsreaktor. Reportage från staden Naka och JT60-SA där man bland mycket annat lyckats uppnå den högsta temperatur som...