Preview Mode Links will not work in preview mode

Japanpodden

Dec 13, 2017

Japanpodden riktar blicken västerut, mot mullret från Pyongyang.  Vad vill egentligen Nordkorea ? Varför är retoriken så hårdför, vill Kim Jong-Un verkligen ha ett krig med USA ?

Nordkorea må vara litet och obetydligt rent ekonomiskt, men just nu har nationen världens ögon på sig.

Vi har träffat Niklas...


Dec 7, 2017

2018 är året då Japan och Sverige firar 150 år av diplomatiska förbindelser. Detta firas inte minst med en ny utställning på Östasiatiska museet i Stockholm.

En djupdykning i samlingarnas allra mörkaste skrymslen under entusiastisk vägledning av kunniga experter.

Japanpodden har fått en förhandsvisning....


Nov 23, 2017

Japanpodden. Den här gången ett besök i staden Ishinomaki som ödelades av tsunamin 2011. Hur ser det ut idag ?

Dessutom, nu pekar det mesta på att kejsar Akihito kommer att lämna över tronen till sin son Naruhito våren 2019. Vem är kejsaren och vad står han för ? Vi reder ut begreppen med hjälp av...


Nov 17, 2017

Japanpodden handlar såklart om Japan. Reportage, nyheter och gäster. Idag ett långt reportage om hur man använder robotar i äldrevården i Japan.

Det blir besök på ett vårdhem i Tokyo som ligger i framkant och vi träffar också professorn som dragit upp riktlinjerna för Japans satsning på vårdrobotar.

Och...


Nov 10, 2017

Donald Trump kom, sågs, åt hamburgare och spelade golf. Han och premiärminister Shinzo Abe verkar trivas ihop. Men några handelsavtal blev det inte och frågan om Nordkorea fortsätter att vålla huvudbry.

Mest av allt ska dock Japanpodden den här gången handla om varför japanska barn är så bra på matematik....